سوله چیست؟ | سوله|سوله سبک|قیمت سوله سبک
15922
rtl,post-template-default,single,single-post,postid-15922,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

سوله چیست؟

سوله چیست؟

سوله چیست؟

سوله چیست؟ سوله در واقع به ی سازه ی فلزی با سقف شیب دار می گویند که امروزه  با پیدایش و رونق سوله های فلزی پیشرفت چشم گیری در صنعت سوله سازی به وجود آمده است.

سوله ها معمولا به صورت شیبی یک طرفه و یا دو طرفه در ناحیه سقف خود بوده و این شیب ها نقش سایبان را اجرا خواهند کرد. سوله ها از جنس فولاد می باشند و از هر نظر دارای مقاومت بالا و هزینه های بسیار کمی می باشد. سوله ها دارای محاسبات فنی خاصی می باشد و تمامی مراحل ساخت یک سوله در زیر نظر مهندس طراح اجرا می شود. سوله ها در ساخت کارخانه ها و کارگاه ها، مرغداری ها، دامداری ها، تالار ها و… مورد استفاده قرار می گیرند. در ساخت سوله هیچ گونه بی دقتی نباید صورت بگیرد چرا که در غیر این صورت کوچک ترین اشتباه باعث هدر رفتن وقت و هزینه و خسارات جبران نا پذیری خواهد شد.

ابعاد ظاهری سوله

سوله ها دارای دهانه هایی تقریبا گسترده می باشند و دهانه ای در حدود ۶۰ متر را نیز تولید می کنند. برای ساخت سالن ها معمولا از دهانه هایی با ابعاد ۱۰ تا ۲۵ متر استفاده می شود. شیب سوله نیز بستگی به نوع سوله و کاربرد آن دارد.

سوله ها دارای سه نوع خرپایی، تیرورقی و یو بی ام می باشند. سوله های تیرورقی و یو بی ام به وسیله ی ورقه های برش خورده ی فولاد به وجود می آیند. این نوع سوله به دلیل معایبی که دارا می باشند کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و البته سوله های یو بی ام دارای مقاومتی بالا بوده و عایق می باشد. اما در آن محدودیت دهانه و استفاده از جرثقیل های سقفی وجود دارد.

سوله های خرپایی :

دارای هیچ گونه عیب و محدودیتی نبوده و مزایای فراوانی دارد. این نوع سوله با استفاده از قوطی های پروفیل تشکیل شده است و دارای وزنی بسیار کم، قیمتی ارزان و مقاومتی بالا می باشد. وزن کم در سوله های خرپایی به دلیل استفاده ی کم از فولاد می باشد که این موضوع تا حدودی روی قیمت سوله نیز تاثیر گذار است.

نحوه عملکرد سوله ها: سوله ها یکی از بهترین و پر کاربرد ترین نوع سازه ها می باشد. نحوه عملکرد سوله ها باعث شده است که این نوع سازه در هر محیطی و بیشتر ساخت ها مورد استفاده قرار گیرد . چرا که جایگزین مناسبی برای سوله های بتنی بوده و از نظر ابعاد و وزن مناسب تر از دیگر سازه ها می باشد. کم بودن وزن سوله ها بر روی عملکرد و کاربرد آن ها تاثیر گذار می باشد. چرا که باعث شده است دارای مقاومت بالایی بوده و قیمت مناسبی را دارا باشد.

مشخصات ظاهری سوله

سوله سازه ای است  فلزی که می تواند به صورت یک قاب ساده و یا مرکب باشد. سوله ها معمولا دارای سقف های شیب دار هستند که این شیب با توجه به کاربرد ممکن است یک طرفه و یا دو طرفه باشد. سایبان یکی از اجزای مهم سوله می باشد که در اطراف سقف های آن برای ایجاد سایه تشکیل می شود.

ابعاد ظاهری سوله

سوله ها معمولا دارای دهانه هایی گسترده می باشند و به همین دلیل برای ساخت های بزرگ از آنها استفاده می شود. دهانه ی سوله ها معمولا در حدود ۶۰ متر می باشد اما به طور کلی معمولا دهانه های سالن ها ۱۰ تا ۲۵ متر با یک قاب ساده می باشد. دهانه های متوسط در صنایع حدود ۲۰ متر بوده و ارتفاع آن ۶ متر می باشد.

نحوه عملکرد سوله ها و کاربرد سوله ها

سازه های سوله به طور کلی برای انواع ساخت ها مورد استفاده قرار می گیرد. از سوله ها برای ساختن سالن های ورزشی، مرغداری ها، دامداری ها و… استفاده می شود. سوله ها با توجه به نوع دارای عملکرد هایی تقریبا متفاوتند.  سوله خرپایی، یو بی ام و تیر ورقی انواع سوله ها هستند.

سوله های تیرورقی به عنوان قدیمی ترین سوله می باشد. این سوله از ورقه های فولاد ساخته شده و دارای وزنی سنگین است. عملکرد سوله تیرورقی با معایبی همراه است که استفاده از آن را محدود می کند. سوله های یو بی ام نیز به صورت قوسی شکل بوده و دارای مقاومت بالایی است در میان سوله ها سوله های خر پایی با عملکردی قوی، وزنی کم، قیمتی مناسب و بسیاری از ویژگی های دیگر دارای عملکردی بسیار عالی می باشد.

اجزای سوله: سوله ها اجزای فلزی با سقفی شیب دار می باشند که دارای اجزای گوناگونی می باشند. محاسباتی که در سوله ها انجام می گردد نیازمند دقتی بالا می باشند چرا که بسیار پر اهمیت و دقیق هستند. از سوله ها در کارخانه ها، مرغداری، کارخانه های تولیدی و… استفاده می شود.

اجزای تشکیل دهنده ی سوله

۱٫     قاب های اصلی : قاب های اصلی به تیر ها و ستون های سوله گفته می شود که به تیر های موجود رفتر نیز می گویند. ستون ها و تیر ها به صورتی ساخته می شوند که با توجه کاربرد و مقطعی که دارا هستند برش داده می شوند. پس از برش به یکدیگر جوش داده می شوند. ستون های قاب اصلی از ناحیه ی پایین به ستون ها و از ناحیه ی بالایی به رفتر ها جوش خورده می شوند امروزه این اتصالات فلنجی است.

۲٫     وال پست: وال پست ها اجزایی هستند که به عنوان ستونی در ابتدا و انتهای سوله متصل می شوند. این اتصالات در واقع به خاطر کاهش سطح بادگیر ستون های اصلی و برای ایجاد پست بند جهت دیوار ها به کار برده می شوند. وال پست ها به ستون های فرعی نیز معروف می باشند. وال پست ها به عنوان پایه برای در های بزرگ نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

۳٫     استرات: این جزء به صورت اجزای افقی می باشد که کار آنها اتصال دو قاب متوالی به صورت متوالی به یکدیگر می باشند. استرات ها از قوطی تشکیل می شود. کاربرد آنها اتصال قاب ها به یکدیگر و انتقال نیرو از یک قاب به قاب دیگر است.

۴٫     مهاربند: مهاربند ها اجزایی هستند که برای تقویت سختی لوله ها در جهات افقی و عمودی به یکدیگر متصل می شوند. مهاربند ها دارای دو نوع سقفی می باشند که برای فشار ها  و کشش ها طراحی و ایجاد می شوند.

۵٫     لاپه: لاپه ها دارای دو نوع سقفی و دیواری می باشند که نوع دیواری آنها پر کاربرد ترند. این اجزا برای پوشش سقف و دیوار ها به کار میروند.

اجزای سوله دیگر سوله :

اجزای دیگر سوله شامل سینه بند، جرثقیل و می باشند که برای موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

 

اجزای تشکیل دهنده ی سوله, اجزای سوله, استرات, جرثقیل, سقفی و دیواری, سینه بند, قاب های اصلی, کارخانه ها، مرغداری، کارخانه های تولیدی, لاپه, مهاربند,
بدون نظر

ارسال دیدگاه