19 مارس قیمت ساخت سوله
قیمت ساخت سوله :
تعیین قیمت سوله به عوامل مختلفی بستگی دارد. عوامل کلی که در ساخت سوله تاثیر گذار می باشد بیشتر مربوط به مصالح به کار برده شده و کیفیت آن ها می باشد. به طور کلی با توجه به عواملی که در ادامه ی متن ذکر شده است و در قیمت سوله تاثیر گذار می باشد قیمت هر متر از این نوع سوله در حدود ۲۵۰ تا ۵۵۰ هزار تومان متغیر می باشد.
عوامل موثر در قیمت ساخت سوله
- کاربری سوله یکی از عوامل بسیار مهم در تعیین هزینه ی ساخت سوله می باشد. کاربرد سوله و توجه به این موضوع که سوله برای چه مکانی مورد استفاده قرار گرفته و ساخته می شود در قیمت سوله موثر است.
- ابعاد سوله و شکل آن نیز در قیمت ساخت سوله موثر می باشد. هر چه سوله دارای ابعاد بیشتری باشد مصالح به کار رفته بیشتر بوده و قیمت نیز بیشتر است.
- وجود جرثقیل در قیمت سوله تاثیر گذار می باشد و در صورت عدم وجود ممکن است قیمت کمتر باشد.
- محل احداث برای ساخت سوله و شرایط اقلیمی موجود در آن مکان یکی دیگر از عوامل موثر درقیمت ساخت سوله می باشد.
- مصالح مورد استفاده در ساخت سوله یکی از نکات بسیار مهم در قیمت ساخته سوله می باشد. نوع و کیفیت مصالحی که در پوشش دیوار و یا سقف سوله و همچنین دیگر جاهای سوله مورد استفاده قرار می گیرد در قیمت بی تاثیر نمی باشد.
- نمای سوله و نازک کاری
- قیمت تجهیزات روشنایی که در فضای سوله می بایست تعبیه شود در قیمت سوله موثر می باشد.
- توجه به سیستم تهویه ی مناسب در سوله به ویژه مرغداری ها بسیار با اهمیت می باشد و قیمت آن را نیز باید در نظر گرفت.
موارد بالا همگی در ساخت سوله ی مورد نظر دخیل می باشند و هر کدام از آنها دارای قیمت های مختلفی در ساخت سوله هستند. توجه به مواردی که در بالا ذکر شد باعث می شود تا به راحتی بتوان قیمت های حاصل از ساخت یک سوله را بر آورد کرده و با برنامه ریزی دقیق پیش رفت تا سوله ی ساخته شده از لحاظ قیمت و کیفت مرغوبیت بالایی داشته باشد.
قیمت ساخت سوله:
ساخت سوله ها براساس اهداف و کاربریها، متنوع می باشد و نسبت به سازه های بتنی ارزانتر است در مواردی ازسوله های دست دوم هم می توان استفاده کرد ولی این روش را نمی توان راه حلی برای همه مشتری ها در نظر گرفت و با توجه به ابعاد سوله درخواستی باید اقدام به ساخت کرد . در ساخت سوله علاوه بر زمینی که سازه در آنجا احداث می شودو در قیمت سوله موثر است فاکتورهای دیگری هم موثر است.
فاکتورهای موثر در قیمت ساخت سوله :
۱٫ وزن سازه: که براساس اندازه دهانه سوله و نوع کاربری و منطقه نصب سوله متغیر است که باعث تغییر قیمت سوله می شود
۲٫ تغییر قیمت فولاد:
قیمت فولاد به صورت جهانی تغییر می کند و کارخانه ها براساس قیمت روز اقدام به خرید می کنند که این موضوع باعث نوسان قیمت سازه ها می شود که اغلب فولاد st37 به کار برده می شود.
۳٫ طراحی سوله:
طراحی سوله ها مختص مشتری خاص است و می توان ویژگی های دیگری را به آن اضافه کردکه وجود افراد متخصص در این زمینه باعث کاهش هزینه های ساخت می شود.
۴٫ هزینه های ساخت اسکلت سازه:
· استفاده از گیوتین برای برش ورق
· استفاده از دستگاه cnc
· استفاده از دستگاه جوش زیرپودری
· تست جوش قطعات
· تمیز کردن سطح تیرورق
· رنگ آمیزی دولایه جهت حفاظت از زنگ زدگی و افزایش مقاومت ورق
که کیفیت هر یک از مراحل بالا روی قیمت سازه موثر است.
۴٫استفاده از نیروی متخصص:
نیروهای متخصص جهت ساخت سازه عبارتند از:برشکار- مونتاژکار- قطعه زن – جوشکار- نیروی سند بلاست- نیروی رنگ کار- نیروی کار برای بارگیری
۵٫مواد مورد استفاده جهت ساخت:
برای ساخت سوله ها از ورقهای پروفیل، نبشی، عایق ها، میلگرد، پیچ ومهره و… استفاده می کنند که کیفیت مواد مورد استفاده روی قیمت سازه تاثیر می گذارد.
۶٫استفاده از افراد متبحر برای نصب سازه:
برای نصب سوله ها نیاز به گروهی است که تجربه کافی در این زمینه را داشته باشد تا بعدها سازه دچار مشکل نشود که این موضوع هم روی قیمت تاثیر می گذارد.
۷٫ پوشش دیوارهای کناری:
با توجه به نوع پوشش مورد استفاده (ساندویچ پانل یا دیوار بلوکی) هزینه ها متغیر است .
۸٫کفسازی سوله:
ضخامت و استحکام بتن مورد استفاده بر روی هزینه ساخت تاثیر می گذارد و امروزه برخلاف گذشته اهمیت بیشتری دارد.
سوله ارزان
سوله ارزان: سوله سازه ای است که برای مکان های سر پوشیده و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. این سازه دارای سقفی شیب دار با مقاومت و کیفیتی بالا می باشد و معمولا قیمت این نوع سازه در مقابل کیفیتی که دارا می باشد بسیار عالی می باشد. سوله ها در واقع جایگزین مناسبی برای سازه های بتنی هستند. چرا که استفاده از سازه ی سوله بسیار ارزان تر، با کیفیت تر و مناسب تر می باشد. سوله ها در مکان های مختلفی اعم از مرغداری ها، کارخانه ها، تولیدی ها و بسیاری از مکان های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع سوله
سوله ها به سه گروه کلی تقسیم می شوند که شامل سوله های خر پایی، سوله های یو بی ام و سوله های تیر ورقی می باشد. هر کدام از این نوع سوله ها دارای قیمت های خاص خود می باشند در این بین سوله های خرپایی دارای تفاوت هایی می باشند.
سوله ارزان
چه نوع سوله ای ارزان است؟
سوله ی ارزان در واقع به صورت دست دوم می باشد. سوله های دست دوم ممکن است با رنگ مجدد باشند اما قیمت انها به میزان فولاد مصرف شده و کیفیت آن بستگی دارد. سوله ای که برای بار دوم مورد استفاده قرار می گیرند باید سوله ی اولیه با استفاده از مصالح مرغوب ساخته شده باشد. قیمت سوله دست دوم معمولا بر اساس میزان تخریب سوله اولیه، کیفیت سوله و میزان فولاد و به کار رفته و نرخ روزانه بستگی بستگی دارد. افرادی که اقدام به خرید سوله ی دست دوم می کنند باید سوله ی مورد نظر را به متخصصین و مهندسین حرفه ای سپرده و محاسبات لازم روی آنها انجام گیرد.
سوله های سبک خر پایی
سوله های خر پایی از مدرن ترین نوع سوله ها می باشد. این سوله نسبت به سوله های دیگر نیز دارای مزیت های بسیار زیادی می باشد به طوری که در صنعت سوله سازی پر کاربرد ترین نوع سوله می باشد. این سوله دارای کیفیت بالا، دهانه ی گسترده، طراحی زیبا و دلخواه، مقاومت عالی و وزن کمی می باشد. شاید در صورت شنیدن این مزایا قیمت این سوله گران به نظر برسد اما این گونه نبوده و قیمت سوله خر پایی به دلیل وزن کم بسیار پایین می باشد.
برآورد هزینه ساخت سوله
برآورد هزینه ساخت سوله: فاکتورهای تاثیرگذار زیادی در برآورد هزینه های ساخت سوله وجود دارد که به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر آن اثر می گذارند. برای دقیقتر بودن محاسبه هزینه ها بهتر است هر یک از این فاکتورها را بشناسیم. در اینجا به شرح هر یک از این موارد می پردازیم:
- کاربری سوله: بر اساس نوع کاربری سوله و اهداف ساخت آن قیمت سوله متغیر است مثلاً سوله صنعتی که نیاز به جرثقیل دارد نسبت به سوله ای که جرثقیل نیاز ندارد نیاز به سقف محکمتر و در نتیجه سازه قویتری دارد و هزینه ساخت آن هم بالاتر است.
- ابعاد و شکل سوله: در سوله های با ارتفاع بلند فشار برف و باد و بارهای جانبی بیشتر بوده که هزینه را افزایش می دهد در مورد شکل سوله هم باید گفت سوله های با سقف قوسی و یا اشکال هندسی دیگر نسبت به سوله های شیبدار به دلیل استفاده از ورق بیشتر و طراحی خاص هزینه بیشتری دارند.
-
ساخت جرثقیل در سوله:
- در سوله هایی که جرثقیل نصب می شود با توجه به تناژ جرثقیل و تکیه گاه آن نیاز به استحکام سازه می باشد و در مواردی با افزایش تناژ جرثقیل ساخت اسکلت جداگانه مطرح می شود که مهندس ساخت نیاز یا عدم نیاز آن را مشخص می کند که باعث افزایش هزینه ها می گردد.
برآورد هزینه ساخت سوله
- سوله دو طبقه: در صورت ساخت سوله های دو طبقه هزینه های ساخت افزایش می یابد که کاربری این سوله ها بر روی هزینه ها تاثیرگذار است در صورتی که طبقه دوم محل استقرار دستگاه باشد نیاز به مقاومت بیشتر داشته و هزینه های استحکام سازه بیشتر می شود.
- منطقه احداث سوله: براساس نوع منطقه و آب و هوای آنجا پوشش سقف و مصالح کاربردی برای ساخت تغییر می کند مناطقی که بارش برف و باران بیشتری دارند فشار ناشی از این بارها بر سازه بیشتر بوده که باعث افزایش هزینه های ساخت می گردد.
- پوشش سقف و دیوار سوله: براساس انتخاب نوع پوشش سقف و دیوار هزینه ها متفاوت است پوشش های ساندویچ پانل که بهترین پوشش برای دیوارها و سقف می باشند هزینه اولیه بالایی نسبت به پوشش های دیگر دارند اما باعث کاهش هزینه های جانبی می گردد.
- نازک کاری و نما سوله: براساس نوع سوله اعم از صنعتی یا تالار عروس نوع نما و نازک کاری داخلی هم تغییر می کند.
-
سوله دست دوم
سوله دست دوم: با وجود اینکه نمی توان مزایای سوله نو را نسبت به سوله دست دوم انکار کرد ولی در مواردی هم می توان از سوله دسته دوم استفاده کرد .
سوله دست دوم: سوله های استفاده شده و دمونتاژ هستند که برای فروش رنگ کاری می شوند .
خرید سوله دست دوم:
برای خرید سوله دست دوم باید سراغ شرکت های معتبری برویم که تجربه این کار را دارند زیرا ممکن است سوله های معیوب و دارای مشکل با دفترچه محاسبات تقلبی خریداری شود در خرید سوله های دست دوم باید به چند نکته توجه کرد :
- سن سازه: سازه چند سال استفاده شده و معایب آنها مشخص شود .
- کیفیت مصالح مورد استفاده و محل سوراخکاری ها باید مشخص شود .
- طول و عرض و ارتفاع سازه متناسب با محل ساخت باشد چون کوچک یا بزرگ بودن سازه باعث ایجاد مشکلات بسیاری برای خریدار می شود .
- وزن سوله دست دوم هم بسیار مهم است زیرا در مواردی با هزینه خرید سوله دست دوم با وزن زیاد می توان سوله نو با وزن پایین خرید و می دانیم که مزایای سوله نو قابل قیاس با سوله دست دوم نیست .
- دقت در جهت کامل بودن تمام متعلقات سوله
-
خرید سوله دست دوم
- نوع رنگ ، کیفیت و دو لایه بودن رنگ کاری
- استهلاک سازه
- سوله های دست دوم قابل نصب در مکان هایی است که تحت نظارت شهرداری نباشد و باید به این نکته هم توجه شود تا مشکلات بعدی گریبانگیر شما نشود .
- اجرای صحیح سوله های دست دوم باید توسط فروشنده تضمین شود زیرا در غیر اینصورت خسارت های بعدی ناشی از عدم اجرای صحیح سوله به علت معیوب بودن بر عهده خریدار سولهبوده و باعث ایجاد هزینه های فراوانی می شود.
- بعضی از سوله های دست دوم را می توان جداسازی کرد و قسمتهای آسیب دیده را جایگزین کرد.
نکات لازم جهت نصب سوله دست دوم:
در اجرای سوله های دست دوم باید به شرایط آب و هوایی و شرایط محیطی و ابعاد سوله توجه کرد که به هر کدام از آنها اشاره ای می کنیم.
شرایط آب و هوایی: میزان بارش برف و قدرت تحمل سقف سوله در برابر برف و سرعت وزش باد در منطقه باید مورد توجه قرار گیرد.
شرایط محیطی: زلزله خیز بودن و شرایط خاک منطقه باید بررسی شود.
ابعاد و اندازه: به اندازه دهانه و طول و عرض سوله بر اساس نوع کاربری باید دقت شود.
بدون نظر